E Aprilie, sunt si filme.

joi, 1 aprilie 2010
Daca tot e vacanta, mi-am propus sa vad cateva filme. Unele dintre ele mi-au fost recomande, de altele am auzit eu si in fine. Am decis sa va arat si voua, sper sa va placa, pentru ca eu de primele 3 am fost pur si simplu fascinata, numai ce-am vazut din trailer si imagini. :)

P.S. Daca aveti ceva recomandari, sunt dispusa sa va ascult. See you soon.


An education.

În peisajul Angliei anilor 1960, Jenny, o elevă de 16 ani cu un viitor strălucit în faţă, este bulversată de apariţia unui bărbat rafinat şi misterios. Deşi noul ei pretendent, David (Peter Sarsgaard), este cu mult mai în vârstă, acesta se face repede plăcut de către părinţii ei rigizi şi îi dezvăluie tinerei o lume a distracţiei şi plăcerilor. Atrasă fiind de lux, excursii romantice şi viaţa de noapte, Jenny este tentată să renunţe la visul unei educaţii la Oxford şi se dedică total relaţiei cu David. Încurajată şi de părinţi, care îşi doresc foarte mult să o vadă măritată, în final Jenny renunţă definitiv la şcoală, neştiind cât de fragilă este de fapt realitatea unei vieţi cu David.
Trailer.

Bright Star.

Londra. 1818. Intre poetul de 23 de ani, John Keats si vecina lui, Fanny Brawne incepe o poveste de dragoste care va fi curmata de moartea prematura a lui Keats, la 25 de ani. Relatia lor incepe cu greu; el nu e interesat de studiile ei in domeniul artei vestimentare, iar ea complet rece la orice manifestare literara. Ei sunt apropiati de un eveniment nefericit- boala grava a fratelui lui Keats, pe care Fanny a incercat sa-l trateze. In semn de multumire, John o invata pe tanara poezie. Pana cand mama fetei si anturajul poetului si-au dat seama de relatia celor doi, intre ei era o legatura indestructibila. Iubirea pentru Fanny s-a dovedit o experienta inspirationala pentru poet, care scrie intr-un poem ca "aveam impresia ca ne dizolvam". Iubirea lor e din ce in ce mai puternica, in ciuda tuturor opozantilor.
Trailer.

Dear John.

Acest film, in regia lui Lasse Hallstrom, spune povestea unui tanar soldat care se indragosteste de o studenta idealista. Intr-o vacanta de primavara, Savannah Curtis il intalneste pe John Tyree, aflat intr-o scurta permisie. Pentru personajul lui Chaning Tatum, momentul intalnirii reprezinta dragoste la prima vedere. In urmatorii sapte ani cei doi corespondeaza intens, scrisorile lui Savannah (Amanda Seyfried) insemnand pentru tanarul soldat mai mult decat niste simple gesturi romantice, caci la fiecare misiune periculoasa acesta reuseste sa-si mentina echilibrul pishic tocmai cu ajutorul acestori dovezi de dragoste. Insa aceasta indelungata corespondenta are consecinte pe care niciunul dintre cei doi tineri nu le prevede.
Trailer.

The Reader.

Atunci cand adolescentul de 15 ani Michael Berg se imbolnaveste de scarlatina si se prabuseste pe strada, este salvat si condus pana acasa de catre Hanna Schmitz, o femeie misterioasa de doua ori mai in varsta decat el. Dupa ce intra in convalescenta, tanarul o cauta pe straina ca sa ii multumeasca pentru ajutorul acordat si intre cei doi incepe o aventura amoroasa pasionala si intensa, care se termina brusc in momentul in care Hanna dispare fara nici o explicatie din viata lui Michael.
Opt ani mai tarziu, in Germania de dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, Michael Berg - devenit student la drept si urmarind cu interes procesele nazistilor acuzati de crime de razboi - o reintalneste in imprejurari extrem de diferite pe fosta lui iubita, care i-a frant inima si l-a parasit intr-o stare de confuzie totala. Acum Hanna Schmitz este judecata pentru o crima hidoasa si, intrucat refuza sa se apere la proces, Michael incepe sa suspecteze faptul ca femeia pe care a iubit-o cu aproximativ o decada in urma ascunde un secret pe care il considera mai rusinos chiar si decat crima.
Trailer.

The lovely Bones.

Pornind de la un scenariu scris de Jackson & Fran Walsh & Philippa Boyens, “Din Raiul meu” (The Lovely Bones) este povestea unei fete de numai 14 ani, Susie Salmon (Saoirse Ronan), ucisă cu sălbăticie de un criminal rămas nedescoperit.Acum, fata e prinsă între cele două lumi – nu e nici în viaţă, dar nici nu a plecat definitiv, şi veghează din Raiul ei personal pentru ca familia ei să nu mai sufere, încercând să-i ajute pe cei dragi rămaşi în urma ei să-l găsească pe cel care a ucis-o, dar şi să-şi regăsească liniştea pierdută odată cu această tragedie.
Trailer.

The time traveler's wife.

Bazata pe romanul omonim al autoarei Audrey Niffenegger, drama "The time traveler's wife" urmareste povestea pasionala de iubire ce transcende timpul dintre un bibliotecar din Chicago pe nume Henry De Tamble si o artista pe nume Clare Abshire. Henry De Tamble sufera de o anomalie genetica rara din pricina careia calatoreste involuntar prin timp atunci cand este foarte surescitat nervos. Desi stie despre maladia genetica cu care a fost diagnosticat barbatul pe care il iubeste, Clare Abshire isi asuma riscul de a se casatori cu el, fiind pregatita in permanenta sa se confrunte cu disparitiile bruste si indelungate ale lui Henry si cu aparitiile intempestive ale acestuia in viata ei. Intrucat se cunosc de la varsta de 6 ani, cei doi tineri lupta sa iasa din capcana perfida a timpului si sa isi construiasca o relatie amoroasa stabila.
Trailer.

Chéri
Drama romantica "Cheri" are o actiune plasata in Parisul anilor '20, acolo unde faimoasa si bogata curtezana Madame Peloux il trimite pe rasfatatul ei fiu Cheri la o colega prostituata pe nume Lea de Lonval cu scopul de a-l initia in tainele iubirii si sexualitatii si de a-i oferi o educatie sexuala necesara oricarui barbat adult. Numai ca intre Cheri si Lea se infiripa o relatie amoroasa puternica care dureaza timp de sase ani, legatura lor de dragoste primind o grea lovitura si ajungand la final in momentul in care baiatul este fortat sa se casatoreasca cu o tanara instarita. Nefiind capabil sa o uite pe femeia mult mai in varsta decat el careia i-a daruit sufletul si cu care a impartasit clipe de pasiune atat de frumoase, Cheri se retrage intr-un univers interior dominat de fantezii.
Trailer.

Imagini : www.weheartit.com
Descriere : www.cinemagia.ro; www.cinemarx.ro

1 zumzete.:

{ nevinovat } at: 3 aprilie 2010 la 13:54 spunea...

The Lovely Bones e frumoooos.

Trimiteți un comentariu