I respect my blog!

miercuri, 22 iunie 2011

Sunt oameni care poate nu dau nici două punguliţe de plastic pe blogul lor. Consideră că acesta există dintr-o lipsă de ocupaţie, dintr-o dorinţă de a-şi arăta măreţia şi intelectul neşlefuit, poate chiar din simplul motiv de a fi prezenţi în blogosferă, ca marii zei pe care-i admiră acolo.
Şi astfel ajung să nu le pese de ceea ce scriu, să fie articole doar de dragul de a posta ceva şi-a impresiona masa de oameni, sau nu, care dă buzna pentru a fi la curent.
Oameni care efectiv nu ştiu să-l respecte în ceea ce reprezintă el, pentru că, în final, blogul este ceea ce eşti şi tu. O mică portiţă spre interiorul tău. Care într-adevăr este mică, dar totuşi deschisă.
Iar pe langă asta, mai sunt şi alţii care-ţi profanează munca, precum micii urâcioşi, căci sunt mici şi lipsiţi de importanţă, ori spam-erii sfruntaţi, iar de ce nu, o ultimă categorie, cei de la Radio Whisper. În primă instanţă par drăguţi şi dispuşi să te promoveze, căci îţi trimit ori un mail simpatic în care te laudă, ori îţi lasă un comentariu pe blog. Acesta sună astfel, l-am primit şi eu:

"Buna Seara!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un e-mail, tot la asculta.whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe .www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!"

Recunosc, am fost încântată de bunăvoinţa lor şi interesul acordat, pentru că de ce să nu afişăm cărţile precum sunt, blogul meu nu e nici prea mult căutat şi nici n-are o grămadă de cititori. Însă cresc şi eu, aşa cum îmi permite timpul, inspiraţia şi motoarele de căutare. Revenind.
După comentariul pe care mi l-au lăsat, am hotărât să le răspund şi doar cu al meu replay am rămas. Le spuneam după cum urmează:

"Buna ziua,

In primul rand vreau sa va multumesc pentru comentariul pe care mi l-ati lasat pe blog. Nu ma asteptam sa-mi promovati vreun articol, avand in vedere ca nu prea m-am mai ocupat asa tare de scris in blogosfera.
As vrea sa stiu daca pot sa gasesc undeva inregistrarea in care s-a discutat despre blogul meu, precum si subiectul pe care l-ati inceput pe baza acestuia. Pe site-ul radio-ului n-am gasit nimic in genul.
Legat de o eventuala colaborare, eu sunt deschisa pentru orice propunere, insa as vrea mai multe detalii despre proiectul pe care doriti sa-l incepeti. Un exemplu ar fi domeniile pe care vreti sa le urmariti si ce fel de persoane cautati.
Am incercat aseara sa va adaug in lista de Y!M, insa a aparut o eroare, asa ca ramane sa vorbim aici, prin mailuri. De asemenea, linkul radio-ului este deja pe blogul meu.
Privind interviul, puteti sa-mi trimiteti un mail cu el si o sa va raspund de indata.
Multumesc inca o data pentru atentie si interes.
O zi buna.

Ioana,
http://visedebucuresti.blogspot.com"

Dânşii nu s-au mai deranjat să-mi trimită vreun răspuns la cele scrise. Iar aşa eu am aşteptat câteva zile, apoi săptamâni, ca la un moment dat să descoper chiar din blogosferă că ei încercau doar să se promoveze, strângand cât mai multe linkuri postate pe diferite bloguri, care sa ducă spre site-ul lor. Se pare că nu am fost singura "victimă" în acest şiretlic al lor, mai multe persoane au primit acelaşi mesaj, fară ca macar să descopere ulterior dacă cineva a vorbit de bine despre ei, la radio-ul respectiv. Ba chiar daca nu ma înşel, însuşi domnişoara Grapefruits a păţit ceva nelalocul său cu ei. Ulterior lucrurile s-au calmat, iar Radio Whisper a tratat-o aşa cum merita micuţa vitaminizată.
Însă eu mă întreb ceva. Oare câţi autori încă mai aşteaptă un răspuns din partea lor? Probabil nici dânşii n-au stat sa contorizeze numărul de "Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici.".
Acestea fiind spuse, articolul a fost doar un semnal de alarmă tras pentru ceilalţi bloggeri, iar reclama proastă tot reclamă este.
Planuiesc să-i las în plata Domnului, iar drept "răsplată" pentru gestul lor, am să le păstrez linkul lângă celelalte. De ce? Pentru că sunt o fiinţă de cuvânt şi nu întorc lipsa de respect.

Undeva într-un orăşel sufocant,
Íoana.

Grégory Lemarchal - De temps en temps.2 zumzete.:

Anonim at: 22 iunie 2011, 21:41 spunea...

si eu am patit acelasi lucru referitor cu link-ul dar pe celealt blog:D (la care am renuntat)
eu abe acum am aflat ca e o doar de reclama:D

in fine, asa sunt unii dar sunt alte persoane care chiar pun suflet in ceea ce fac pe blog si considera blogul ca fiind o lume a lor.

{ Ada Angharad } at: 27 iunie 2011, 14:10 spunea...

Oh, Doamne, si eu am primit mesajul.Ce nu fac unii pentru un link...

Trimiteți un comentariu